Waaruit bestaat een maaltijd?

Versnaperingen

Dit kunnen hors d’oeuvres, bijgerechten en/of snacks zijn. Ze omvatten loempia’s, satéh, gepofte rijstcakes met garnering van kruiden. Zij vertegenwoordigen het speelse en creatieve karakter van de Thais.

 

Salades

Een harmonie van smaken en kruiden smaken zijn essentieel. Belangrijke smaken zijn zuur, zoet en zout. Pittig komt in verschillende gradaties volgens vleesstructuren en gelegenheden.

 

Dips

Dips hebben wat complexiteit. Ze kunnen het hoofdgerecht van een maaltijd zijn met begeleidingen van groenten en sommige vleeswaren. Als dips dun worden gemaakt, kunnen ze als salade ontwerp gebruikt worden. Een bijzondere en eenvoudige dip is gemaakt van pepers, knoflook, gedroogde garnalen, limoen sap, vis saus, suiker en garnalen pasta.

 

Soepen

Een goede maaltijd voor een gemiddelde persoon kan gewoon bestaan uit een soep en rijst. Traditionele Thaise Soepen zijn uniek omdat ze meer smaken en texturen bevatten dan in andere soorten voedsel te vinden zijn.

 

Curries

De meeste niet-Thaise curries bestaan uit poedervormige of gemalen gedroogde kruiden, terwijl de belangrijkste ingrediënten van Thaise Curry verse kruiden zijn. Een eenvoudige Thaise kerriepasta bestaat uit gedroogde chilies, sjalotten en garnalenpasta. Meer complexe curries zijn knoflook, galangal, korianderwortels, citroen gras, kefir limoenschil en peperkorrels.

 

Maaltijdgerechten

Complete maaltijden op zich, ze omvatten rijst- en noedelschotels, zoals Khao Phat en Phat Thai.

 

Maaltijdgerechten

Geen goede maaltijd is compleet zonder een Thais dessert. Gelijkmatig zoet, ze zijn vooral welkom na een sterk gekruide maaltijd

error: Content is protected !!